Watt en Lumen

De led lamp gebruikt minder energie dan een spaarlamp en is daarom een goed alternatief voor de gloei- of halogeenlamp. 5 tot 10 Watt led licht is al genoeg voor het verlichten van een kamer. Wanneer de halogeenspot van 30 tot 40 Watt wordt vervangen door een High power led, zal het stroomverbruik al worden teruggebracht naar ongeveer 3 Watt. De led lamp gaat lang mee. De duur varieert nu al van ongeveer 50.000 tot 100.000 branduren wat alleen maar meer gaat worden in de toekomst.

Een kleine rekensom zegt dat wanneer u vandaag de lamp aanzet en deze dag en nacht laat branden hij bij ongeveer 50.000 branduren zo'n 6 jaar mee zal gaan. Wanneer u de lamp 8 uur per dag laat branden gaat hij wel mooi 17 jaar mee. De lampen zijn dus ook zeer zeker kostenbesparend. Tevens brandt de lamp direct op volle sterkte en kent daardoor geen opwarmtijd wat de levensduur niet beïnvloed. Dit zal u zeker heel wat euro's op jaarbasis besparen op de energierekening.

Kind-vriendelijk

De led lamp blijkt ook zeer kind- en volwassen vriendelijk te zijn, aangezien de lamp geen warmte ontwikkeling kent. Dat wil zeggen dat de lamp niet heet wordt naarmate hij langer brand. U kunt de lamp gewoon aanraken zonder de hand te verbranden. Dit komt doordat 90% van de gebruikte energie wordt omgezet in licht terwijl bij de gloeilamp 90% wordt omgezet in warmte. Doordat er geen warmte ontwikkeling is, komt dit ten goede aan de levensduur wat nog meer voordeel oplevert bij de afrekening van uw energie nota.

Lumen per Watt

Gloeilamp 15
Hoogvolt halogeenlamp 17
Laagvolt halogeenlamp 20
Fluorescentiebuis 80
T 5 buislamp 100
T 2 buislamp 65
Compact Fluorescentiebuis 65
Kwikdamplamp 60
Hogedruk kwikdamplamp 80
Natriumlamp hogedruk 120
Natriumlamp lagedruk 120

super snelle levering, en met de grb led strip meer dan te vrede. volgende bestelling zit al in de pen dus tot de volgende keer!


ledlamp-kopen, All Rights Reserved

Website ontwerp: